Доступність посилання

ТОП новини

Москаль: 13 представників «Правого сектору» на Закарпатті підозрюють у бандитизмі


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Дії представників закарпатського «Правого сектору», які влаштували стрілянину в Мукачеві, кваліфікуються як бандитизм, заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. За його словами, підозрюваними є 13 чоловів віком від 18 до 39 років, 12 з яких – закарпатці, а один – житель Слов’янська Донецької області.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 15 років із конфіскацією майна.

Москаль додав, що більшість із них досі ховаються в лісах Закарпаття.

«Брутальна стрілянина в Мукачеві, яка стала викликом правоохоронній системі й усьому суспільству – це лише вершина айсбергу в діяльності злочинців. До того вони з метою наживи викрадали й катували людей, вимагали гроші в підприємців, забирали майно, використовуючи при цьому незаконну вогнепальну зброю, включно з автоматами, кулеметами та гранатометами. Фактично це був рекет, банальне заробляння грошей, і найгірше те, що все робилося під прикриттям патріотичних гасел», – цитує Москаля його прес-служба.

11 липня вдень у Мукачеві виникла стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє людей, півтора десятка – поранені.

За даними силовиків, в області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві».

За версією «Правого сектору», стрілянина була спровокована кримінальними елементами, яким вони перекрили канал контрабанди.

Лідер партії «Правий сектор», народний депутат Дмитро Ярош 17 липня запропонував, щоб «Добровольчий український корпус «Правий сектор» вступив до Збройних сил України в обмін на амністію бійців ДУК, що брали участь у перестрілці в Мукачеві й досі переховуються.

XS
SM
MD
LG