Доступність посилання

ТОП новини

Сенцов і Кольченко у суді не визнають провини


Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко (п) у залі суду, 21 липня 2015 року
Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко (п) у залі суду, 21 липня 2015 року

Український режисер Олег Сенцов і кримський активіст Олександр Кольченко у російському суді заявили, що не визнають своєї провини. Про це вони сказали у Північно-Кавказькому військовому окружному суді в Ростові-на-Дону, де 21 липня відбуваються слухання у справі про підготовку терактів у Криму, в чому звинувачують Сенцова і Кольченка.

Перед цим у суді зачитали обвинувальну частину.

«Я вже заявляв, що винним себе не визнаю. Повторюся, що я вважаю справу політичною і сфальсифікованою», – сказав Сенцов.

Відповідь Кольченка на звинувачення його в «участі у терористичному співтоваристві і в здійсненні теракту» була аналогічною: «Свою вину не визнаю повністю».

Олега Сенцова і Олександра Кольченка заарештували в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації «Правий сектор». За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст.

Сенцов і Кольченко провину заперечують.

Низка російських і зарубіжних діячів мистецтва і правозахисників не раз висловлювалися на захист і підтримку Олега Сенцова і вважають звинувачення, висунуті проти нього, надуманими і політично мотивованими. На підтримку Кольченка також проходять акції по всьому світу.

XS
SM
MD
LG