Доступність посилання

ТОП новини

У Росії чоловіка, який відбив голову пам’ятника Леніну, засудили до року тюрми


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Суд у російському Томську засудив уродженця Кемеровської області Росії до одного року обмеження волі, визнавши його винним у пошкодженні пам’ятника Леніну в селі Моряковський Затон Томської області. Про це повідомляє російська агенція «Інтерфакс» із посиланням на прес-службі обласного суду.

Чоловіка визнали винним в акті вандалізму, вчиненому за мотивами ідеологічної, політичної ненависті. Вирок набуде чинності 22 липня, якщо не надійде скарги з боку захисту.

У середині травня чоловік, будучи в стані алкогольного сп’яніння, кувалдою обезголовив пам’ятник Леніну. Була порушена кримінальна справа за статтею «вандалізм».

На сьогоднішній день на постаменті залишилися лише ноги Леніна, після того, як 19 липня місцевий житель вирішив зробити селфі з обезголовленим пам’ятником. Під час цього в гіпсової скульптури, встановленої в 1970 році, відвалився торс, а місцевий житель потрапив до лікарні.

Обговорюючи інцидент в соцмережах, жителі Томська запропонували залишити унікальний «пам’ятник ногам Леніна» для залучення туристів.

XS
SM
MD
LG