Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: 1100 поліцейських почнуть працювати в Дніпропетровську з листопада


Під час робочої поїздки прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк разом із міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим оголосили про початок набору до нової патрульної поліції Дніпропетровська.

Арсеній Яценюк зазначив, що в Дніпропетровську працюватимуть 1100 нових патрульних поліцейських, з них сформують 100 постійно діючих екіпажів.

За його даними, дніпропетровська поліція виїде на вулиці в листопаді. Яценюк також повідомив, що зарплата поліцейських в регіонах буде така сама, як і в Києві, – від 8 до 10 тисяч гривень. У першу чергу до лав нового підрозділу прем’єр запросив учасників АТО.

«Запрошуємо всіх тих, хто хоче берегти спокій дніпропетровчан, оформитися і пройти конкурс. І в першу чергу це стосується учасників антитерористичної операції – наших бійців», – сказав Арсеній Яценюк.

Як повідомили обласному управлінні МВС, зараз йде відбір у експериментальне патрульне підрозділ «102» проходять молоді співробітники міліції, які повинні будуть стати основою нової української поліції в Дніпропетровську і області. Перші патрулі вийдуть на вулиці Кіровського та Бабушкінського районів Дніпропетровська, потім їхня робота пошириться на інші райони міста.

2 липня парламент України ухвалив закон про створення Національної поліції, який ще має підписати президент. Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку, і крім Києва, патрульна служба буде впроваджена у Львові, Одесі, Харкові та Луцьку.

XS
SM
MD
LG