Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 40 разів порушили перемир’я – штаб АТО


У штаті АТО заявляють, що упродовж вівторка, 21 липня, бойовики 40 разів обстрілювали їхні позиції на Донбасі із великокаліберної зброї.

«З 7-ї ранку російські терористи протягом півгодини наносили удари з танку по житловому району села Зайцеве, що під Горлівкою. 152 та 122-міліметрова артилерія, 120-міліметрові міномети й танки гатили по позиціях захисників України з початку доби», – повідомив у вівторок увечері речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк.

«Сьогодні обстрілам зі 152-міліметрової артилерії піддалися наші позиції поблизу населених пунктів Розсадки, Майорськ, Роти, Красний Пахар, Зайцеве, Лозове, Курдюмовка. Зі 120-міліметрових мінометів – поблизу населеного пункту Санжарівка, Авдіївка. З танку – в районі Богданівки, Миколаївки, Опитного», – додав Гуцуляк.

За його словами, поблизу Донецького аеропорту обстріли українських позицій тривають цілодобово.

Раніше сьогодні речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, ще один – поранений.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти звинувачують українських військових в обстрілах своїх позицій. За словами Едуарда Басуріна, який називає себе «заступником міністра оброни» угруповання «ДНР», за минулу добу українські військові 53 рази обстріляли позиції сепаратистів на Донеччині.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG