Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську домовилися про відведення озброєнь, але нічого не підписали


Івіца Дачич (Л) і Мартін Сайдік
Івіца Дачич (Л) і Мартін Сайдік

Під час сьогоднішніх переговорів у Мінську представники Тристоронньої контактної групи домовилися про відведення від лінії зіткнення озброєння калібром до 100 міліметрів, але не підписали ніякого документу.

Представник ОБСЄ на переговорах – посол Мартін Сайдік – завив, що у питанні відведення озброєнь є важливий прогрес.

«Робоча підгрупа з питань безпеки досягнула узгодження та плану відведення танків та декотрих видів зброї калібром, менше 100 міліметрів,поетапно, згідно з певним часовим графіком. Сьогодні ми досягли такої домовленості. Щодо Широкіна тривало обговорення деескалації ситуації», – зазначив Мартін Сайдік після завершення зустрічі.

Представник угруповання «ДНР» на переговорах – Денис Пушилін – заявив пізніше, що лідери сепаратистів найближчим часом підпишуть узгоджений сьогодні документ щодо відведення озброєнь.

Розбіжності залишаються щодо місцевих виборів на Донбасі. Представник угруповання «ЛНР» Владислава Дейнего заявив про «застій» у роботі політичної групи.

«Причина у тому, що Україна веде себе неконструктивно. Ті документи, які проголосувала Верховна Рада України, а це закон про вибори та проект змін до Конституції, абсолютно випадають з контексту мінських домовленостей. Зміни до Конституції не передбачають постійного особливого статусу», – сказав Дейнего у вівторок у Мінську.

Денис Пушилін (Л) і Владислав Дейнего
Денис Пушилін (Л) і Владислав Дейнего

У вівторок, 21 липня, у Мінську проходило сьоме засідання Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі. На відміну від попередніх зустрічей, на ньому присутній голова ОБСЄ Івіца Дачич.

Остання зустріч Тристоронньої контактної групи відбулася 7 липня. Тоді за її наслідками представник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що зустріч була конструктивною, і висловив сподівання на «конкретні кроки» сторін під час наступної зустрічі.

XS
SM
MD
LG