Доступність посилання

ТОП новини

Росія: 12 некомерційних організацій отримали попередження від Мін’юсту


У Росії 12 некомерційних організацій, включених до реєстру «іноземних агентіа», отримали попередження російського Мін'юсту щодо відповідальності за порушення законодавства.

«Для некомерційних організацій, що виконують функції іноземного агента, при поширенні ними матеріалів, у тому числі через ЗМІ або з використанням мережі Інтернет, обов’язково вказувати, що ці матеріали видано чи поширено некомерційною організацією, яка виконує функції іноземного агента», – йдеться у повідомленні прес-служби Мін’юсту Росії.

Попередження отримали, зокрема, благодійна організація допомоги біженцям і вимушеним переселенцям «Громадське сприяння», правозахисний центр «Меморіал», Центр антикорупційних досліджень та ініціатив «Трансперенсі Інтернешнл-Р» і «Комітет проти тортур».

У Мін’юсті Росії наголосили, що у випадку порушення «іноземним агентом» законодавства Росії, міністерство має право винести організації письмове попередження. Якщо ж порушення не буде усунуте в зазначені терміни, цій некомерційній організації загрожує адміністративна відповідальність.

Закон про некомерційні організації-іноземні агенти діє в Росії від 2012 року. Він зобов’язує організації, що отримують фінансування з-за кордону і займаються політичною діяльністю, реєструватися у списку «іноземних агентів». При цьому визначення діяльності як «політичної» є широким. Для таких організацій встановлюється низка дискримінаційних вимог. Минулого року Мін’юстові Росії було надане право примусово вносити організації у цей реєстр.

XS
SM
MD
LG