Доступність посилання

ТОП новини

Спецназівці ГРУ до приїзду в Україну були звільнені з армії – документ Міноборони Росії


Один із затриманих на Донбасі російських спецназівців Олександр Александров
Один із затриманих на Донбасі російських спецназівців Олександр Александров

Міністерство оборони Росії у відповідь на запит російському правозахиснику Сергієві Кривенку надіслало документ, в якому стверджує, що затримані на Донбасі військовослужбовці Головного розвідувального управління Росії Олександр Александров та Євген Єрофєєв приїхали в Україну вже будучи звільненими з російської армії. Відповідний документ-відповідь отримав представник Ради з прав людини при президентові Росії, директор проекту «Громадянин і армія» Сергій Кривенко, передає «Газета.ру».

Як йдеться в документі, затримані Александров та Єрофєєв проходили військову службу в армії Росії, але «події, пов'язані з їх виїздом з Російської Федерації та перебуванням на території України, відбулися після звільнення з військової служби і не пов'язані з її проходженням».

Відповідь надійшла Кривенку від імені начальника управління обліку військовослужбовців Міноборони Росії Сергія Боцвина.

Міноборони Росії досі не відповіло на жоден запит української сторони, заявляли раніше адвокати затриманих.

Спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва затримали 16 травня під час бойових дій біля міста Щастя Луганської області. Тоді внаслідок боїв, за даними штабу АТО, загинув один український військовий. За даними української влади, на допиті обидва затриманих повідомили, що служать у 3-й бригаді російського ГРУ. У Міністерстві оборони Росії це спростували, щоправда – не документально. Водночас Александров і Єрофеєв заявляли, що нічого не знають про своє звільнення. СБУ звинувачує затриманих російських військових у тероризмі.

Скріншот з російських сайтів документа Міноборони Росії
Скріншот з російських сайтів документа Міноборони Росії

XS
SM
MD
LG