Доступність посилання

ТОП новини

На перевалах Закарпаття встановили блокпости проти контрабанди – Москаль


©Shutterstock
©Shutterstock

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль повідомляє про встановлення на чотирьох перевалах області блокпостів для протидії контрабанді. Про це Москаль повідомив на своєму сайті у середу вранці.

«Для посилення боротьби з контрабандою через зелений кордон уздовж Закарпаття на всіх чотирьох перевалах, які ведуть в область, виставлені пости з працівників митниці, прикордонної служби, МВС, СБУ та фіскальної служби. Пости не допускатимуть завезення на Закарпаття великооптових партій сигарет (у тому числі без акцизних марок) та контрафактних спиртних напоїв, а із Закарпаття – вивезення лісу-кругляку», – повідомив Москаль.

За його словами, паралельно триватимуть обшуки на нелегальних оптових складах, де скуповували партії сигарет для подальшої контрабанди.

Москаль припустив, що до незаконного трафіку сигарет через кордон можуть бути причетні тютюновиробники зі Львова, а також Білорусі.

За різними даними, щомісяця державний бюджет України через контрабанду втрачає понад 100 мільйонів доларів США. Ці кошти «осідають» у кишенях усіх причетних до процесу налагодження і здійснення незаконних торговельних оборудок через державний кордон.

XS
SM
MD
LG