Доступність посилання

ТОП новини

ОДА: на Дніпропетровщині скорочують 20% посадовців РДА


На Дніпропетровщині стартує друга хвиля скорочень державних службовців: на 20% зменшать штати 22 райдержадміністрацій. Про таку заяву голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка у середу повідомили в облдержадміністрації.

За даними ОДА, у середньому в кожній райдержадміністрації скоротять 20-30 службовців. Найменше працівників залишиться в Юр’ївській РДА – 66 держслужбовців, найбільше – в Апостолівській – близько 100. Такий штат визначається кількістю жителів у районі.

Загалом, як зазначили в облдержадміністрації, в райдержадміністраціях Дніпропетровщини після скорочення залишиться 1818 держслужбовців з 2273. За даними з ОДА, основними вимогами до посадовців наразі є «Правильний розподіл обов’язків, системний підхід до вирішення питань та готовність працювати для людей «правильний розподіл обов’язків, системний підхід до вирішення питань та готовність працювати для людей».

На початку липня на Дніпропетровщині звільнили 203 працівники облдержадміністрації, це 20% всіх працівників обласної адміністрації.

Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що уряд протягом 2015 року планує скоротити кількість чиновників майже на 50 тисяч осіб або на 20%.

XS
SM
MD
LG