Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики 40 разів обстріляли українські позиції на Донбасі – штаб АТО


Упродовж четверга бойовики понад 40 разів обстрілювали позиції українських військових на Донбасі, заявляють у штабі АТО.

«Зі 120-міліметрових мінометів це відбулося поблизу населених пунктів Розсадки, Лозове, Опитне, Перше Травня, Авдіївка. О 08.30 група військовослужбовців сил АТО потрапила у засідку диверсійно-розвідувальної групи в районі населеного пункту Сизе. Бойовики вели обстріл українців з РПГ та стрілецької зброї. Наші військові прийняли бій та дали гідну відсіч ворогу», – повідомив речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк.

«Водночас продовжуються посилені обстріли зі стрілецької зброї та 82-міліметрових мінометів позицій наших військ у районах населених пунктів Мар’їнка та Опитне, що поблизу Донецька. Також бандформування ведуть обстріли сил АТО в районах населених пунктів Піски, Трьохізбенка, Красногорівка, Станиця Луганська, поблизу Донецького аеропорту», – додав Гуцуляк.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти звинувачують в обстрілах сили АТО.

«Інтенсивність обстрілів українською стороною збільшилася і становила за минулу добу 75 порушень режиму припинення вогню», – заявив у четвер, 23 липня, Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

(Відео користувача YouTube Донбаcс это Новороссия сводка новостей)

21 липня під час переговорів у Мінську представники Тристоронньої контактної групи домовилися про відведення від лінії зіткнення озброєння калібром до 100 міліметрів, але не підписали ніякого документа.

XS
SM
MD
LG