Доступність посилання

ТОП новини

АТО: ранок п’ятниці бойовики почали з обстрілів українських позицій важкою артилерією


©Shutterstock
©Shutterstock

В прес-центрі антитерористичної операції повідомляють про те, що вранці п’ятниці, 24 липня, бойовики здійснили обстріли українських позицій з озброєння, забороненого мінськими домовленостями. Про це йдеться на сторінці прес-центру у Фейсбуку.

«Станом на 06:00 сьогодні, 24 липня, обстріли продовжуються. З 02:45, понад годину, російсько-терористичні війська гатили з танку по позиціях сил АТО поблизу населеного пункту Піски. З 04:30, понад півгодини обстріл наших позицій зі 120-міліметрового міномета було чути поблизу Красногорівки.Стрілецькою зброєю бандформування турбували наші війська поблизу населених Мар’їнка, Піски, Кряківка, Луганське, Попасна, Лозове», – йдеться в повідомленні.

Всього, за даними штабу АТО, за минулу добу бойовики здійснили 78 обстрілів позицій ЗСУ в таких населених пунктах і їх околицях як Новгородське Опитне, Авдіївка, Березове, Піски, Розсадки, Кірове, Станиця Луганська, Санжарівка, Луганське, Лозове, Мар’їнка.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українську сторону в 75-ти обстрілах за минулу добу таких населених пунктів як Донецьк, Спартак, Ясинувата, Горлівка, Саханка, Озерянівка, Гольмовський, Зайцеве, Калинівка, Широка Балка, Набережне, Лозове, Олександрівка. Бойовики також кажуть, що ЗСУ обстріляли територію Донецького аеропорту.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG