Доступність посилання

ТОП новини

Турецькі винищувачі завдали 4 удари по позиціях бойовиків «Ісламської держави» в Сирії


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

Турецькі винищувачі завдали чотири авіаудари по позиціях бойовиків «Ісламської держави» в межах Сирії, не перетинаючи кордон, удосвіта 24 липня. Заяву з цього приводу від турецької влади передає Reuters.

В рамках повітряної операції були уражені цілі у сирійському селищі Гавар, неподалік кордону з турецькою провінцією Кіліс. Пізніше з боку цієї провінції було завдано і ще щонайменше три авіаудари.

Напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган дозволив військовим США проводити авіаудари проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку та Сирії з військової бази «Інсірлік», що на південному сході Туреччини. Таке рішення було мотивоване зокрема тим, що 23 липня, на посту біля кордону Туреччини з Сирією був застрелений турецький поліцейський. Влада Туреччини підозрює, що це зробили бойовики угруповання «Ісламська держава». Крім того, на цьому тижні, в результаті теракту у південно-східній Туреччині, неподалік від кордону з Сирією, загинуло щонайменше 32 людини.

За останні шість місяців, турецькі офіційні особи повідомили про затримання понад 500 осіб, підозрюваних у співпраці з угрупованням «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG