Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: на Донбасі за добу 1 військовий загинув, 3 – поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення АТО на сході України один український військовослужбовець загинув, ще троє були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

При цьому він додав, що, за уточненою інформацією, 22 липня в районі Авдіївки внаслідок бойових дій загинув працівник спецпідрозділу МВС, ще один був поранений і пізніше помер у лікарні.

За словами Лисенка, 23 липня «позначилося певною деескалацією ситуації».

«Незважаючи на все ще велику кількість ворожих обстрілів і провокацій, фактів застосування важкого озброєння з боку НЗФ відчутно поменшало», – сказав речник.

Водночас, за його словами, в районі Донецька ситуація не покращується – бойові дії на ділянці фронту між Авдіївкою і Мар’їнкою тривають безперервно.

Лисенко наголосив, що на Маріупольському напрямку вчора бойові дії не велися – вперше з дня укладення мінських домовленостей 5,5 місяця тому.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО в обстрілах, внаслідок яких, за їхніми даними, були поранені двоє бойовиків, цивільне населення не постраждало.

Луганські сепаратисти також заявили про обстріл їхніх позицій силами АТО, постраждалих немає.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG