Доступність посилання

ТОП новини

Глава французької делегації в Севастополі пообіцяв боротися з санкціями проти Росії


Тьєррі Маріані
Тьєррі Маріані

Глава делегації французьких депутатів, які прибули в анексований Росією Крим, Тьєррі Маріані заявив у Севастополі, що має намір боротися із запровадженими проти Москви санкціями, повідомляє проект Радіо Свобода «Крим. Реалії».

За словами Маріані, «історія Росії і Франції пов’язана як у політичному, так і в культурному плані», і він буде проводити «консультаційну роботу серед французьких парламентаріїв», щоб послабити політику санкцій його країни щодо Росії і Криму.

Французький депутат заявив, що «політика санкцій є обопільно руйнівною».

Маріані зазначив, що нинішнє конфронтаційне ставлення Європи до Росії не зміниться моментально. Однак він і його прихильники, готові працювати над тим, щоб «політика Євросоюзу, і Франції зокрема, по відношенню до Росії змінилася».

Французькі депутати, які приїхали до Криму 23 липня, в п’ятницю відвідали Французьке меморіальне кладовище, де співали гімн.

Напередодні глава французької делегації, Тьєррі Маріані заявив, що поїздка в Крим це особиста ініціатива парламентаріїв, а не офіційна позиція уряду Франції.

МЗС Франції засудив цей візит, назвавши його порушенням міжнародного права. МЗС України також повідомив, що поїздка сенаторів в анексований Росією Крим не узгоджувалася з українською стороною і буде мати наслідки.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.

XS
SM
MD
LG