Доступність посилання

ТОП новини

У Львові підписали угоду про функціонування «ЛитПолУкрбриг»


Польські військові під час відкриття міжнародних військових навчань на Львівщині
Польські військові під час відкриття міжнародних військових навчань на Львівщині

Голови Міноборони України Степан Полторак, Польщі Томаш Семоняк та Литви Юозас Олекас підписали технічну угоду про створення багатонаціональної бригади «ЛитПолУкрбриг». За повідомленням українському Міноборони, це відбулося у п’ятницю, 24 липня, у Львові, в Академії сухопутних військ.

«Метою створення багатонаціональної військової частини є підвищення рівня взаємної довіри та співпраці між країнами, а також покращення безпекової ситуації у регіоні. Крім того, служба у багатонаціональній бригаді дозволить українським військовослужбовцям опанувати передові стандарти підготовки військ та досягти їх оперативної взаємосумісності», – мовиться у повідомленні українського оборонного відомства.

19 вересня 2014 року Україна, Польща та Литва вирішили створити спільну миротворчу бригаду – «ЛитПолУкрбриг». Від України у бригаду направлено 545 військовослужбовців, від Польщі – 3000-3800, від Литви – 150-350. Командування бригади розташовується у польському Любліні, а підрозділи-учасники залишаються у місцях своєї постійної дислокації.

«ЛитПолУкрбриг» є способом зміцнення військової співпраці між державами та підвищення оперативних можливостей для спільного виконання завдань.

Ця бригада має використовуватися також для участі в операціях під егідою ООН, НАТО та ЄС. Головними завданнями бригади є участь у міжнародних зусиллях по гарантуванню миру, поглиблення регіональної військової співпраці і створення основи для побудови на базі бригади бойової групи ЄС.

XS
SM
MD
LG