Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: кількість обстрілів з важкого озброєння на Донбасі зменшилася


У штабі АТО заявляють, що упродовж п’ятниці у зоні бойових дій на Донбасі фактів застосування важкого озброєння з боку сепаратистів поменшало.

«Станом на 18 годину 24 липня, зафіксовано близько 40 обстрілів наших позицій», – повідомив у п’ятницю увечері речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк.

«О 02.45, російсько-терористичні війська понад годину гатили з танку по позиціях сил АТО поблизу населеного пункту Піски. О 04.30, обстріл наших позицій зі 120-міліметрового міномету понад півгодини було чути поблизу Красногорівки. О 14.05 з боку окупованої Горлівки розпочався обстріл сил АТО зі 122-міліметрових гаубиць поблизу населеного пункту Новгородське», – розповів Гуцуляк.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Донецькі сепаратисти звинувачують сили АТО в обстрілах.

«Інтенсивність обстрілів українською стороною за минулу добу становила 44 порушення режиму припинення вогню. Найбільш інтенсивному артилерійському і мінометного обстрілу піддалася територія Донецького аеропорту, а також селище Спартак. Вогонь по населеному пункту вівся з позицій українських силовиків з напрямку Опитного і Авдіївки», – сказав у вівторок, 24 липня, Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

(Відео користувача YouTube Министерство информации ДНР)

Луганські сепаратисти також заявили про обстріл їхніх позицій силами АТО.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG