Доступність посилання

ТОП новини

Савченко доправлять у СІЗО Ростова 25 липня – офіс омбудсмена Росії


Надія Саченко
Надія Саченко

Українського штурмана Надію Савченко доставлять у СІЗО Ростовської області у суботу, 25 липня, повідомляють в офісі Уповноваженого з прав людини у Росії Елли Памфілової.

«17 липня 2015 року Надію Савченко етапували плановим залізничним караулом у місто Ростов-на-Дону з прибуттям до місця призначення 25 липня 2015 року. Її утримання буде забезпечене в одному з СІЗО ГУФСІН Росії у Ростовській області», – повідомили у п’ятницю, 24 липня, у прес-службі омбудсмена у Росії.

23 липня уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова закликала керівництво правоохоронних органів цієї країни надати інформацію про місце перебування української військової, депутата Верховної Ради Надії Савченко, заарештованої в Росії. Вона направила відповідні запити в Генеральну прокуратуру і Федеральну службу виконання покарань Росії.

У Росії Донецький міський суд Ростовської області має 30 липня почати розглядати кримінальну справу щодо українського військовослужбовця Надії Савченко, яку звинувачують у вбивстві російських журналістів і незаконному перетині кордону.

Надія Савченко всі звинувачення відкидає. За словами її захисників, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. Згідно з доказами, які надав захист, Савченко не могла бути причетна до загибелі журналістів, тому що потрапила в полон ще до їхньої смерті.

XS
SM
MD
LG