Доступність посилання

ТОП новини

Голова Харківщини Райнін не пройшов громадської люстрації


Голова Харківської ОДА не пройшов процедуру громадської люстрації
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Голова Харківської ОДА не пройшов процедуру громадської люстрації (відео)

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін не пройшов процедуру громадської публічної люстрації, яку ініціювала Харківська громадська люстраційна палата. Таке рішення озвучило журі громадської спілки у п’ятницю, 25 липня.

«Виходячи з того, що голова Харківської ОДА Райнін Ігор Львович, незважаючи на неодноразові письмові звернення Харківської громадської люстраційної палати не проявив відкритості, не скористався можливістю відкритого діалогу з громадянським суспільством в особі громадського журі та не скористався можливістю надати достатню інформацію про свою професійну діяльність, журі ухвалило рішення, що Ігор Львович Райнін не пройшов процедури громадської люстрації», – озвучила протокол засідання громадського журі Ірина Колокова, координаторка журі Харківської громадської люстраційної палати.

Ігор Райнін погодився на проходження процедури громадської люстрації на другий день після призначення на посаду голови Харківської ОДА під час зустрічі з кількома десятками представників громадських об’єднань Харківщини. Згодом він на офіційному сайті ОДА він оприлюднив власноруч заповнену люстраційну заяву, чим підтвердив згоду на проходження процедури запропонованої люстраційною палатою. У заяві Райніна містилися відповіді на запитання щодо його попередньої діяльності, майнового стану, бізнесу та участі у протиправних діях.

Як повідомили громадські активісти, після цього упродовж майже 6 місяців Райнін не зміг знайти можливості для зустрічі з громадським журі. На жодне з кількох офіційних звернень він не надав відповіді про зручний для нього час, дату та місце для проходження громадської процедури. Відтак, два тижні тому координаційна рада Харківської громадської люстраційної палати ухвалила рішення про призначення процедури на 24 липня, розуміючи, що штучне затягування громадської процедури може знівелювати саму ідею громадської люстрації.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода голова Харківської ОДА Ігор Райнін повідомив, що через велику зайнятість на роботі не зможе особисто взяти участь у громадській люстрації та відповісти на питання громадського журі та харків’ян, що адресували йому на сторінці Харківської громадської люстраційної палати у Facebook.

«Я щодня отримую близько 22 запрошень на той чи інший захід, у силу об’єктивних обставин не можу брати участі у кожному», – сказав Райнін. Він наголосив, що до люстраційного процесу ставиться позитивно, якщо громадські організації «не граються».

За словами голови координаційної ради Харківської громадської люстраційної палати Федора Веніславського, наступного тижня громадські активісти наступного тижня направлять відкритого листа президенту та прем’єра, що керівник Харківщини не продемонстрував відкритості під час публічної громадської люстрації.

Громадська люстраційна палата Харківщини об’єднує представників понад 40 громадських організацій. До неї входять юристи, адвокати, науковці та громадські діячі. Громадське журі палати складається з обраних 12 – експертів у різних галузях.

XS
SM
MD
LG