Доступність посилання

ТОП новини

ЄС виділив 1,5 мільйона євро на реконструкцію житла для переселенців з Донбасу


Аварійні гуртожитки коштом ЄС реконструюють під житло для переселенців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Аварійні гуртожитки коштом ЄС реконструюють під житло для переселенців

На Дніпропетровщині коштом Євросоюзу реконструюють 15 будівель під житло для переселенців з Донбасу. Про це у п’ятницю, 24 липня, повідомив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віталій Литвин.

За його даними, на реконструкцію будівель старих, занедбаних гуртожитків та закладів охорони здоров’я під житло для переселенців зі сходу України Європейський союз виділив 1,5 мільйона євро. В упорядкованих будинках отримають житло понад 2 тисячі переселенців.

Як зазначив, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, Віталій Литвин, під час реалізації проекту передбачено кілька рівнів контролю за використанням коштів, зокрема, і з боку ЄС, і з боку громадськості.

У п’ятницю представники облдержадміністрації та Координаційного центру з допомоги переселенцям «Допомога Дніпра» проінспектували перший об’єкт – гуртожиток профтехучилища у Дніпропетровську, який готується до заселення у жовтні.

Два поверхи чотириповерхової будівлі будуть капітально відремонтовані: планується заміна застарілих комунікацій, санвузлів, облаштування кухонь і кімнат та ремонт покрівлі, що перебуває в аварійному стані. Кожну кімнату також обставлять набором меблів, найнеобхідніших для життя.

За даними облдержадміністрації, усі 15 будівель під житло для тимчасово переміщених осіб, як і раніше, перебуватимуть у комунальній власності: передбачається, що після того, як потреба в житлі для переселенців відпаде, споруди використовуватимуться за своїм попереднім призначенням.

На Дніпропетровщині офіційно зареєструвалося 84 тисячі переселенців. За неофіційними підрахунками, їх понад 120 тисяч.

XS
SM
MD
LG