Доступність посилання

ТОП новини

Двох років санкцій достатньо, щоб провести розслідування у справах колишніх посадовців – заступник генпрокурора


Заступник генерального прокурора України Віталій Касько
Заступник генерального прокурора України Віталій Касько

Заступник генерального прокурора Віталій Касько заявляє, що українське слідство має орієнтуватися на два роки дії західних санкцій щодо колишніх високопосадовців, щоб скористатися перевагами цих обмежувальних заходів, провести розслідування і повернути в Україну їхні незаконно набуті активи. Про це він сказав в інтервʼю Радіо Свобода.

«На мою думку, двох років адміністративних санкцій достатньо. Я не думаю, що ЄС – за будь-яких розкладів, за надання будь-яких документів – буде продовжувати санкції ще на рік. За існуючою практикою, цього періоду цілковито достатньо для того, щоб у відповідній країні розібралися, провели розслідування, і, за необхідності, наклали арешт за кордоном у власних кримінальних провадженнях», – зазначив Віталій Касько, який також очолює Міжвідомчу робочу групу з повернення в Україну коштів, одержаних злочинним шляхом колишніми високопосадовцями.

«На це я й налаштовую українське слідство: що вони мають розібратися, зʼясувати злочинність походження активів, звернутися до українських судів, одержати відповідні рішення й арештувати відповідні активи в українських кримінальних провадженнях», – додав заступник генерального прокурора.

Наразі у санкційному списку Європейського союзу 17 колишніх українських високопосадовців доби Януковича. Через рік після запровадження санкцій, навесні 2015 року, ЄС припинив дію санкцій для 4 із 22 фігурантів початкового списку. Крім того, зі списку санкцій зник Віктор Янукович-молодший, який, за даними ЗМІ, загинув у Росії цього року.

XS
SM
MD
LG