Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики вчора 70 разів обстріляли сили АТО − прес-центр


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 липня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 24 липня 2015 року

Вчора, 24 липня, попри відносне затишшя до 18-ї години, з настанням темряви бойовики значно посилили обстріли позицій сил АТО. Кількість обстрілів за добу склала понад 70. Про це повідомляє прес-центр АТО.

Активізація дій бандформувань спостерігається на всіх напрямках.

«Вчора, 24 липня, вдень проросійські терористичні бандформування обстріляли запалювальними крупнокаліберними набоями селище Новгородське. Будинки мирних мешканців у суху та спекотну погоду запалали від обстрілів. На допомогу новгородцям для гасіння пожежі прибули військовослужбовці сил АТО, але терористи відкрили вогонь і по ним, заважаючи погасити палаючі будинки», − йдеться у повідомленні.

Крім того, вчора, з 18-ї по 24-ту годину 24 липня, зазнали обстрілів із забороненої Мінськими угодами зброї позиції в районах Старогнатівки, Пісків, Ленінського, Верхньоторецького, Богданівки, Лозового, Луганського.

Обстріли тривали неодноразово зі 120-мм мінометів і танків, 122 та 152-мм гаубиць.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за оцінками ООН, тут загинули понад 6,5 тисяч людей. Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG