Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина завдала ударів по позиціях бойовиків угруповання «Ісламська держава»


турецький танк патрулює кордон із сирією
турецький танк патрулює кордон із сирією

ВПС Туреччини в п'ятницю ввечері завдали ударів по позиціях бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Сирії та Робочої партії Курдистану (ПКК) на півночі Іраку. Про це йдеться в повідомлення турецького уряду.

Повідомляється, що турецька військова авіація атакувала сім таборів ПКК, яка в Туреччині вважається терористичною організацією. Атаці піддався також район Кандиль, де базується військове керівництво ПКК.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина продовжить завдавати ударів по бойовиках «Ісламської держави», зазначивши, що в ході операції були на «сто відсотків» досягнуті всі поставлені цілі.

За даними правозахисників, вбито дев'ять бійців угруповання «Ісламської держави» і 12 поранені.

У рамках проведеної операції турецька поліція провела рейди в 16 провінціях Туреччини, були затримані близько 300 осіб, підозрюваних у зв'язках з угрупованням «Ісламська держава» і Курдської робочої партією.

Дії військових Туреччині стали відповіддю на напад на турецькі блокпости на кордоні з Сирією 23 липня, в результаті якого загинув військовослужбовець. Раніше, 20 липня, під час вибуху, здійсненому смертником у місті Суруч поблизу сирійського кордону загинули 32 курдських активіста.

XS
SM
MD
LG