Доступність посилання

ТОП новини

За 2 місяці на патрулювання Харкова вийде 800 нових поліцейських


Поліція Києва
Поліція Києва

Начальник головного управління харківської області Анатолій Дмитрієв, коментуючи підписаний наказ про ліквідацію міського управління ДАІ, повідомив, що на їхню зміну у жовтні вийдуть поліцейські нової патрульної служби.

«У нас уже навчається 210 поліцейських, ще триста – найближчим часом почнуть навчання. У них дуже високий потенціал: з 210, тих що навчаються, 160 з вищою освітою. Люди горять бажанням іти працювати, боротися з корупцією», − розповів генерал-майор Анатолій Дмитрієв.

Молодим хлопцям, які працювали в системі ДАІ буде запропоновано пройти тести, відбір до нової поліцейської патрульної служби.

«Той хто пройде відбір, детектор брехні, ми ж знаємо, що є частина співробітників міліції, які на автошляхах беруть хабарі – люди дають, вони беруть, то якщо вони будуть готові прийняти нові умови служби, то їх приймуть на роботу поліцейського», − підкреслив очільник міліції Харківщини.

Згідно з відповідним наказом про ліквідацію ДАІ Харкова 90 працівників відділу Державтоінспекції з обслуговування міста виведені поза штат.

Протягом найближчих двох місяців інспектори будуть виконувати свої службові обов’язки, що регламентовано чинним законодавством. Вони наглядатимуть за дотриманням правил дорожнього руху у місті, забезпечуватимуть оформлення необхідної документації у разі виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Патрульна поліція, одна зі складових майбутньої Національної поліції України, з 4 липня працює в Києві в тестовому режимі як патрульна служба МВС, – до того, як набуде чинності закон про Національну поліцію. Цей документ Верховна Рада ухвалила 2 липня, а президент пообіцяв підписати. Також найближчим часом планується створити патрульну поліцію ще в кількох містах України.

Патрульна поліція має забезпечувати правопорядок і безпеку на вулицях і дорогах, тобто бере на себе функції дотеперішньої патрульно-постової служби міліції, а також більшість функцій державтоінспекції.

XS
SM
MD
LG