Доступність посилання

ТОП новини

У Чернігові затримали машину з дублікатами усіх печаток дільниць округу − депутати


Фото депутата Ігоря Луценка з місця події
Фото депутата Ігоря Луценка з місця події

У Чернігові у «день тиші» напередодні довиборів до Верховної Ради активісти затримали машину, у якій виявили печатки, що дублюють печатки ДВК та ОВК по всіх дільницях 205-го виборчого округу.

Про це у Facebook повідомив депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко.

«Затримали людину − водія з пакетом. Там копії печаток ДВК та ОВК. Затримано депутатами Купрієм, Дубініним та Дідичем», − зазначив він.

Згодом Луценко додав, що водій їхав один. «На його підприємстві йому дали завдання відвезти пакет у Чернігів. Хто саме дав пакет − не каже», − додав Луценко.

Як заявив у своєму дописі на Facebook позафракційний депутат Віталій Купрій, у Чернігові «спіймали злочинців, які перевозили з Києва фальшиві печатки ДВК і ОВК». При цьому він заявив, що міліція «причетна до фальшивих печаток».

«Три співробітники МВС, яких я сфотографував і зняв на відео, розпізнали активісти», − заявив Купрій.

Крім того користувач Facebook Андрій Смирнов повідомляє, що «співробітники міліції Чернігова намагалися «відбити» машину у активістів і народних депутатів, які прибули на місце».

26 липня в 205-му окрузі в Чернігові мають відбутися довибори до парламенту у зв’язку з достроковим припиненням депутатських повноважень Валерія Куліча, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів − 91. Спостерігачі заявляють про спроби підкупу виборців у Чернігові, використання адмінресурсу й інші порушення виборчого законодавства.

Найзапекліша боротьба на цих довиборах триває між двома найбільш активними кандидатами-мажоритарниками – Сергієм Березенком (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Геннадієм Корбаном (політична партія «Українське об’єднання патріотів «Укроп»). Спостерігачі «Опори» неодноразово фіксували, як останній роздає продуктові набори, а перший підписує так звані «соціальні угоди».

На цю ж тему:

24.07.2015
Може піти ланцюгова реакція – «Опора» про 205-й округ Чернігова

Спостерігачі зафіксували безпрецедентну конфліктність і недобросовісну конкуренцію. 26 липня у Чернігові обиратимуть парламентаря далі
24.07.2015
У Чернігові всі технології з’єдналися воєдино: і адмінресурс, і тітушки, і все інше – Чорновіл

«Чернігів – не лише гречка. Це метровий бюлетень і 91 кандидат» – Кошель далі
24.07.2015
Довибори в Чернігові: «Укроп», «редиска», «гречка» і вибухівка

26 липня у Чернігові обиратимуть парламентаря. Після повідомлень про спроби масового підкупу виборців заговорили і про силовий сценарій далі
XS
SM
MD
LG