Доступність посилання

ТОП новини

Литовська художниця-волонтерка презентувала виставку картин, присвячених українським бійцям АТО


У Дніпропетровську, в будівлі облдержадміністрації, відкрилась виставка громадянки Литви, волонтерки-помічниці української армії Беати Куркуль «Воїни». На ній представлено понад 20 робіт художниці, створених у техніці комп’ютерної графіки і присвячених учасникам АТО – українським лікарям, бійцям, прикордонникам, а також дітям військових.

Громадянка Литви, яка вже 7 років живе в Україні, Беата Куркуль каже: вона не змогла стояти осторонь подій, які відбуваються зараз на сході держави, тому разом із родиною взялась допомагати українським військовим. Більшість підопічних волонтерки – прикордонники із зони АТО, тому, каже художниця, їм і присвячена значна більшість її картин. Кожного з героїв своїх картин авторка знає на ім’я, але лагідно називає «бармалейчиками» та «зайчиками».

Роботи литовської художниці зовні схожі на фото, однак насправді це графічні роботи, які Беата Куркуль створює на екрані планшета. Деякі з її творів вже відомі користувачам інтернету, тепер їх можна побачити й «наживо».

«Цими роботами я показую підтримку українському народові, військовим, волонтерам, країні, яка прийняла мене і стала другою домівкою», – сказала авторка на відкритті виставки.

Вона також повідомила, що виставляє свої роботи на огляд загалу безкоштовно, однак у разі їхнього продажу всі кошти спрямовуватиме на допомогу бійцям у зоні АТО.

Перед цією виставкою в будівлі ОДА експонували збірку світлин із зони АТО українського військового фотокореспондента Романа Малка.

XS
SM
MD
LG