Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» повідомляє про випадки фотографування бюлетенів на дільницях у Чернігові


Напередодні у Чернігові затримали авто з комплектом підроблених печаток виборчих комісій
Напередодні у Чернігові затримали авто з комплектом підроблених печаток виборчих комісій

Громадянська мережа «Опора» повідомляє про фіксацію випадків фотографування виборцями бюлетенів на дільницях під час довиборів у 205-му окрузі в Чернігові.

Зокрема, згідно з повідомленням на сайті мережі, на одній із дільниць чоловік, який провів виборця до кабінки, зачекав, поки той проголосує, а потім біля урни сфотографував бюлетень. «Про інцидент повідомлено правоохоронні органи», – зазначили в «Опорі».

На іншій дільниці виборець, якого затримали за фотографуванням бюлетеню, заявив, що зробив це «на памʼять».

Крім того, як інформують активісти у «Фейсбуці», на виході з однієї з дільниць затримали жінку, яка сфотографувала бюлетень і надіслала фото на номер, з якого невідомі пропонували їй оплату голосування на користь конкретного кандидата.

В «Опорі» нагадують, що, відповідно до статті 159 Кримінального кодексу України, умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах або референдумі, карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

За даними чернігівської міліції, на довиборах у парламент, що тривають у неділю у 205-му окрузі, зафіксували вже 27 порушень.

XS
SM
MD
LG