Доступність посилання

ТОП новини

«Азов» і «Айдар» – на плановій ротації і не здали Широкине і Щастя – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прес-центр антитерористичної операції спростовує інформацію про нібито відведення батальйонів «Азов» і «Айдар» із їхніх позицій на Донеччині і Луганщині відповідно. Про це штаб інформує на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Недостовірна інформація поширюється деякими ЗМІ та сумнівними експертами з метою дискредитації сил АТО та роздмухування панічних настроїв у суспільстві», – заявили у прес-центрі АТО.

«Наголошуємо: триває планова ротація зазначених батальйонів. На позиції батальйону «Азов» заступає на бойове чергування одна з найбоєздатніших військових частин морської піхоти. Передові позиції, які займав батальйон «Айдар», зайняли підрозділи механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України», – повідомили у штабі.

Жодні підрозділи сил АТО не залишили своїх позицій та ніякої здачі населених пунктів не відбувається, наголосили у прес-центрі АТО. Планова ротація батальйонів триває з метою підвищення боєздатності цих підрозділів, додають у штабі.

Раніше в інтернеті зʼявилася інформація про нібито відведення батальйону «Азов» із його позицій біля населеного пункту Широкине, що поблизу Маріуполя. Демілітаризація цього населеного пункту справді обговорювалася, але в СБУ пояснили, що це можливо лише після встановлення у Широкині цілодобового спостережного пункту місії ОБСЄ, чого поки не відбулося.

Про нібито відхід із позицій біля Щастя, що на Луганщині, раніше повідомили на сторінці батальйону «Айдар» у мережі «вКонтакті». Водночас у неділю на сторінці батальйону у «Фейсбуці» спростували поширену інформацію і наголосили, що сторінка у мережі «вКонтакті» не є офіційним джерелом інформації про «Айдар».

XS
SM
MD
LG