Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Ірану закликав країни Близького Сходу виступити єдиним фронтом проти терористів


Могаммад Джавад Заріф на прес-конференції в Кувейті, 26 липня 2015 року
Могаммад Джавад Заріф на прес-конференції в Кувейті, 26 липня 2015 року

Міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф закликав країни Близького Сходу єдиним фронтом виступити у боротьбі проти «загрози екстремізму, тероризму і сектантства». Про це Заріф сказав під час своєї першої поїздки Перською затокою після того, як Іран і 6 світових держав уклали ядерну угоду.

«Іран виступає за те, щоб люди в цьому регіоні боролися із загрозою екстремізму, тероризму і сектантства…Наше послання до країн регіону полягає в тому, що ми повинні боротися разом проти поширюваної загрози», – сказав Заріф.

На його думку, «жодна країна не може вирішити регіональні проблеми самостійно».

«Будь-яка загроза одній країні є загрозою для всіх», – сказав Заріф в Кувейті 26 липня.

Після Кувейту, Заріф вирушить в Катар, а потім, як очікується, і до Іраку.

За даними іранських державних ЗМІ, міністр закордонних справ Ірану має поінформувати посадових осіб у всіх трьох країнах щодо ядерної угоди та обговорити шляхи покращення співпраці та боротьби з тероризмом.

Значне число країн Перської затоки на чолі з сунітською Саудівською Аравією непокоїться, що домовленість, яка передбачає зняття санкцій із шиїтського Ірану в обмін на обмеження його ядерної програми, дасть змогу цій країні посили свої позиції в регіоні. Нині Тегеран уже звинувачують у втручанні в таких країнах, як Ірак, Сирія, Ліван, Ємен чи Бахрейн; Іран заперечує це. Крім того, нині країни Близького Сходу охоплені боротьбою з тероризмом та екстремізмом, головним чином із бойовиками угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG