Доступність посилання

ТОП новини

Суд Ростова-на-Дону планує провести засідання у справі Сенцова-Кольченка


Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко (п) у залі суду, 21 липня 2015 року
Олег Сенцов (л) і Олександр Кольченко (п) у залі суду, 21 липня 2015 року

У суді російського міста Ростов-на-Дону на 27 липня заплановано чергове засідання суду над українським кінорежисером Олегом Сенцовим і кримським активістом Олександром Кольченком, яких звинувачують в організації терактів у Криму.

Як повідомляє «Ехо Москви», в Північно-Кавказькому окружному військовому суді допитуватимуть свідків звинувачення. Свідчення «потерпілих» суддя Сергій Михайлюк заслухав 21 липня.

За обвинувальним висновком російських прокурорів Сенцова, зокрема, звинувачують у підпалі офісу «Єдиної Росії», та «Російської общини Криму», намірах підірвати пам'ятник Леніну в Сімферополі, приналежності до «Правого сектору» та впливу на органи влади з метою «виходу Криму зі складу Росії». Кольченка – в «участі у терористичному співтоваристві і здійсненні теракту». Обоє ці звинувачення заперечують. Термін покарання за звинуваченнями для Сенцова може сягати 20 років ув’язнення, а для Кольченка – 10.

Деякі російські та світові діячі мистецтва і правозахисники неодноразово закликали звільнити Олега Сенцова, називаючи звинувачення проти нього політично мотивованими. Олександра Кольченка також підтримували акціями громадськості по всьому світу.

XS
SM
MD
LG