Доступність посилання

ТОП новини

Яресько очікує переговорів із кредиторами цього тижня


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько очікує переговорів із кредиторами цього тижня. За її словами, наразі Україна чекає на відповідь від кредиторів щодо найновіших пропозиції, надані їм близько тижня тому.

При цьому Яресько уточнила, що деталі переговорів не розголошуються, оскільки це є ключовою умовою проведення переговорів.

16 липня у Мінфіні повідомили, що Україна і спеціальний комітет кредиторів досягли прогресу під час прямих переговорів у Вашингтоні.

26 червня Наталія Яресько повідомляла, що уряд шукає можливість домовитися з міжнародними кредиторами, але не виключає ймовірності запровадження мораторію на зовнішні виплати до досягнення прийнятної угоди про реструктуризацію.

Реструктуризація частини зовнішнього боргу – одна з рекомендацій Міжнародного валютного фонду, від якого Україна очікує отримати другий транш кредиту.

Спеціальний комітет кредиторів – це об’єднання найбільших іноземних кредиторів України, яке сформували після того, як уряд України заявив про намір реструктурувати частину зовнішнього боргу України.

Комітет не підтримує ідеї українського уряду списати частину боргу і наполягає на досягненні компромісу щодо відстрочення боргових зобов’язань. Уряд, у свою чергу, неодноразово звинувачував комітет у непрозорості і неготовності домовлятися.

XS
SM
MD
LG