Доступність посилання

ТОП новини

У Баку розпочався процес у справі подружжя Юнусів


Лейла і Аріф Юнуси
Лейла і Аріф Юнуси

У Баку розпочався судовий процес у справі подружжя Лейли і Аріфа Юнусів, обвинувачених у зраді батьківщині, шахрайстві, фальсифікації, ухилянні від сплати податків і незаконній підприємницькій діяльності.

У понеділок, 27 липня, на слухання були допущені лише журналісти проурядового інформагентства APA та видання virtualaz.org. Співробітникам інших ЗМІ сказали покинути приміщення. Також не дозволили бути присутнім на засіданні представникам іноземних дипломатичних місій, повідомляє азербайджанська служба Радіо Свобода.

Подружжя Юнусів не визнає провини. Лейла Юнус заявила, що обвинувальний акт повністю сфальсифікований.

59-річна Лейла Юнус і її чоловік, якому 60 років, опинилися за гратами поряд ще з кількома громадськими діячами та журналістами в Азербайджані. Президент цієї країни Ільхам Алієв, за оцінками правозахисників, продовжує кампанію переслідування незгодних з діями влади.

Лейла Юнус, директор незареєстрованого Інституту миру і демократії у Баку, упродовж багатьох років активно взаємодіяла з правозахисниками з Вірменії. Її чоловік Аріф – історик, який займався дослідженням конфліктів у кавказькому регіоні, насамперед ситуації навколо Нагірного Карабаху.

XS
SM
MD
LG