Доступність посилання

ТОП новини

Аваков обіцяє розслідувати всі порушення на виборах у Чернігові


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяє належним чином розслідувати всі правопорушення, зафіксовані правоохоронцями під час довиборів до Верховної Ради України у 205-му окрузі в Чернігові.

Він заявив, що завдяки діям правоохоронців серйозних конфліктів і правопорушень під час виборів у Чернігові вдалося уникнути.

«1300 правоохоронців забезпечували охорону громадського порядку під час виборів. Підрахунок голосів практично завершений», – сказав Аваков.

Глава МВС також повідомив, що більша частина порушень, які були зафіксовані під час виборів, потрапляють під різні статті Кримінального кодексу і по них будуть відкриті кримінальні провадження, у тому числі і за фактами фальшивих печаток.

За підрахунком понад 96% електронних протоколів дільничних виборчих комісій, на довиборах у Верховну Раду в 205-му одномандатному окрузі в місті Чернігів лідирує кандидат в депутати від партії «Блок Петра Порошенка» «Солідарність» Сергій Березенко – у нього 35,75% голосів виборців. Геннадій Корбан від партії «Українське об’єднання патріотів «Укроп» здобуває 14,84% голосів виборців.

Довибори до парламенту в 205-му одномандатному окрузі в Чернігові відбувалися 26 липня через те, що достроково припинив свої депутатські повноваження Валерій Куліч, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів – 91, але основне протистояння в окрузі розгорнулось між кандидатами-мажоритарниками Сергієм Березенком (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність») і Геннадієм Корбаном (партія «Українське об’єднання патріотів «Укроп»).

Раніше мережа «Опора» виступила з критикою виборчої кампанії обох кандидатів, заявляючи, що Березенко неодноразово підписував із виборцями так звані «соціальні угоди», а Корбан роздавав чернігівцям продуктові набори.

У понеділок в «Опорі» заявили, що проміжні вибори народного депутата України у 205-му окрузі в Чернігові відбулися з порушеннями, які могли суттєво вплинути на результати цих виборів.

XS
SM
MD
LG