Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині зламали ще один пам’ятник Леніну


Повалений пам'ятник Леніну у Слов'янську Донецької області (ілюстраційне фото)
Повалений пам'ятник Леніну у Слов'янську Донецької області (ілюстраційне фото)

На Дніпропетровщині, у селищі Меліоративному Новомосковського району, група чоловіків зламала пам'ятник Леніну, що стояв на центральній площі. Інформацію про це у понеділок, 27 липня, оприлюднили у Новомосковській райдержадміністрації.

За даними з райдержадміністрації, інцидент стався увечері у неділю, його учасниками були бійці одного із формувань Збройних сил України, які прибули до селища залізницею, щоб потім відбути на навчальний полігон. За попередніми даними, пам’ятник був протаранений військовою машиною.

За оприлюдненими даними, після цього виникла конфліктна ситуація між військовими та місцевими жителями: останні намагались потрапити на залізничну станцію, де вантажилась військова техніка, однак доступ їм перепинив караул. Один з місцевих отримав легкі тілесні ушкодження.

У прес-службі обласної міліції Радіо Свобода підтвердили інформацію про інцидент у Меліоративному. За даними речника ГУ МВС України у Дніпропетровській області Олексія Щербатова, у неділю ввечері у селищі виник конфлікт між місцевими жителями та військовослужбовцями одного з формувань Збройних сил України.

За його даними, на місце події виїхали керівники обласної міліції, військової прокуратури, райдержадміністрації. До міліції надійшла одна заява від місцевого жителя про нанесення легких тілесних ушкоджень, підтвердив речник обласної міліції.

«Ситуація контрольована. Інформації щодо початку кримінального провадження поки немає», – зазначив Олексій Щербатов.

В мережі Інтернет з’явилось відео з місця події.

(Відео користувача YouTube ПОЛЕЗНАЯ ГАЗЕТА НОВОМОСКОВСКА)

Раніше невідомі знесли пам’ятники Леніну в кількох населених пунктах Дніпропетровщини – трьох селах та місті Кривому Розі.

Починаючи з 2013 року в Україні повалили понад 500 пам’ятників Леніна.

XS
SM
MD
LG