Доступність посилання

ТОП новини

У Вірменії активісти відновили акцію протесту


Площа Республіки, Єреван, 27 липня 2015
Площа Республіки, Єреван, 27 липня 2015

Громадянська ініціатива «Вставай, Вірменія!» у понеділок, 27 липня, на головній площі Єревана – площі Республіки, провела акції протесту, метою яких було почати 72-годинну сидячу акцію протесту.

Як повідомляє Радіо Азатюн, поліція попередила кілька десятків учасників акції, що не допустить їх до центру площі.

Один з лідерів ініціативи Давид Санасарян заявив, що кількість учасників акції протесту не перевищить 90 осіб, а, отже, згідно з законом «Про свободу зібрань», повідомлення для такої акції не потрібно. Він знову озвучив три основні вимоги, які протестувальники пред’являють владі: скасувати рішення про підвищення тарифів на електроенергію, переглянути діючий тариф у бік його зниження, покарати поліцейських, винних у застосуванні сили щодо демонстрантів на світанку 23 червня на проспекті Баграмяна і площі Свободи у Єревані.

Санасарян заявив, що з 27 червня, коли влада оголосила, що у компанії «Електричні мережі Вірменії» буде проведено аудит, на час якого уряд візьме на себе тягар підвищення тарифів на електроенергію, а також обіцяли найближчим часом повідомити про джерела субсидування підвищення плати за електроенергію, пройшов вже місяць, але нічого конкретного досі не відомо.

Зустрівши поліцейський кордон, учасники сьогоднішньої акції розділилися на дві групи, одну з яких очолив Давид Сарасарян, іншу – колишній кандидат у президенти Вірменії Андріас Гукасян, і стали ходити по пішохідних переходах на площі, створюючи тим самим затори на даних ділянках дороги. Учасники акції не перекривали дорогу, наголошуючи, що діють у рамках закону і не порушують жодного припису, включаючи правила дорожнього руху.

Співробітники поліції навіть викликали команду дорожньої поліції, щоб скласти акт на одного з водіїв, який вступив у перепалку з учасниками акції і не хотів поступатися їм дорогою.

Після того, як на одній з ділянок дороги поліція вирішила створити «живий світлофор» для регулювання руху, протестувальники залишили цю ділянку дороги.

Під час акції протесту її учасники закликали перехожих і водіїв приєднатися до них і сказати «ні» підвищенню тарифів на електроенергію.

XS
SM
MD
LG