Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі в окупованому Криму викликають керівників Меджлісу на допит – представник Курултаю


Голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв повідомляє, що його і керівників Меджлісу у вівторок, 28 липня, викликають на допит в управління російського Слідчого комітету в Криму.

«Запрошуються перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, очевидно, ще хтось, але поки повною інформацією не володію», – написав Смедляєв у Фейсбуці.

Він не виключає, що таким чином представникам Меджлісу і активістам намагаються перешкодити у виїзді в Анкару на Всесвітній конгрес кримських татар, який проходитиме на початку серпня.

«Знову відкриті обставини по справі 26 лютого 2014 року, найімоівірніше, можуть означати те, що на прохання діячів з кримськотатарських провладних організацій будуть зроблені будь-які дії для перешкоджання нам у виїзді для участі у роботі Всесвітнього конгресу кримських татар в Анкарі 1–2 серпня 2015 року», – написав Смедляєв.

Про запрошення на допит у вівторок також повідомив і заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров.

Офіційних коментарів управління ФСБ і Слідчого комітету Росії в Криму немає.

Курултай як найвищий представницький повноважний орган кримськотатарського народу, який і призначає Меджліс, з часу окупації Росією Криму перебувають під тиском російської влади – лідери Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров депортовані з півострова, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз під арештом, а щодо деяких членів Меджлісу порушено кримінальні справи.

XS
SM
MD
LG