Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд почав процедуру заочного засудження 6 екс-посадовців, зокрема Януковича


Віктор Шокін ( ©Shutterstock)
Віктор Шокін ( ©Shutterstock)

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє про початок процедури заочного засудження шести колишніх високопосадовців, в тому числі і екс-президента України Віктора Януковича.

«Сьогодні розпочалася процедура заочного засудження в п’яти кримінальних провадженнях стосовно шести осіб. Стосовно колишнього президента України Віктора Януковича, екс-глави Нацбанку Сергія Арбузова, колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, колишнього віце-прем’єра і міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової та її заступника, а також колишнього заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова», – сказав Шокін.

За його словами, Печерський райсуд Києва 23, 24 і 27 липня визнав законність доказів Генпрокуратури стосовно Богатирьової і Януковича.

Таким чином, суд розпочав процедуру їх заочного засудження, додав генпрокурор. «Це лише перший етап роботи. Далі буде розглянуто справи стосовно екс-віце-прем’єра Сергія Арбузова, екс-глави Міндоходів Олександра Клименка та Олександра Стащенка, який є підозрюваним у справі Богатирьової», – додав Шокін.

«Далі будуть й інші», – сказав він.

Минулої осені набув чинності закон, який передбачає впровадження процедури заочного засудження і конфіскації майна осіб, які перебувають у міжнародному розшуку за злочини проти України.

XS
SM
MD
LG