Доступність посилання

ТОП новини

У «Правому секторі» заперечили причетність до зламу твітера Сергєєва


У «Правому секторі» відкидають звинувачення у причетності до зламу сторінки у твітері постійного представника України при ООН Юрія Сергєєва, заявив Радіо Свобода речник «Правого сектору» Артем Скоропадський.

«Це все, брехня, маячня і брехлива пропаганда нинішнього режиму. Нас уже звинувачували в тому, що ми зламали твітер РНБО, потім нас звинувачували в тому, що ми зламали твітер президента, а ось тепер нова історія. Зрозуміло, що нам абсолютно все одно, що там відбувається на сторінках у твітері різних офіційних органів. Ми виступаємо за зміну системи, а злам якогось одного твітера чи фейсбуку нічого змінити не може. Ми такою маячнею не займаємося», – сказав Скоропадський.

При цьому він наголосив, що «Правий сектор» підтримує ідею створення трибуналу при ООН для розслідування збиття малайзійського «Боїнга-777» на Донбасі.

Раніше у вівторок, 28 липня в МЗС України повідомили про злам сторінки у твітері Юрія Сергєєва.

Також про цей злам з’явилося повідомлення у фейсбуці постійного представництва України при ООН. «Здогадайтеся, кому це вигідно напередодні завтрашнього голосування в Раді безпеки?» – риторично запитав автор запису, маючи на увазі голосування щодо резолюції про створення трибуналу у справі збиття літака.

Тим часом МЗС також заявляє, що зламана була і ця сторінка постійного представництва України при ООН у фейсбуці.

У твітері представника України в ООН з’явилися повідомлення від імені «Електронної червоно-чорної січі», яка називає себе «спеціальним загоном «Правого сектору». Автентичність цього твердження перевірити неможливо.

Записи у зламаному твітері Юрія Сергєєва містять звинувачення української влади у репресіях проти населення, переслідуванні незалежних ЗМІ, а також покриванні контрабанди та наркоторгівлі.

Це відбулося напередодні голосування у Раді безпеки ООН за резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу для суду над винними у збитті малайзійського «Боїнга-777» на Донбасі. У той час як значна частина світової спільноти підтримує цю ідею, Росія, яка заявляє про свою повну непричетність до збиття літака, виступає категорично проти і погрожує заветувати цю резолюцію.

Авіалайнер «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17, що летів із Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий у небі над частиною сходу України, захопленою підтримуваними Росією сепаратистами, 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, що були на борту. У світі переважно вважають, що літак збили з окупованої частини Донбасу із ЗРК «Бук», наданого Росією. Москва заперечує причетність до трагедії і намагається скласти вину за неї на українську сторону.

XS
SM
MD
LG