Доступність посилання

ТОП новини

Причиною останньої масштабної пожежі в Чорнобильській зоні був підпал – голова ДСНС


Причиною останньої масштабної лісової пожежі в Чорнобильській зоні відчуження був умисний підпал, заявив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

«У 70% пожеж, які виникли на території зони відчуження (це 56 пожеж від початку року), причиною були умисні підпали. Під час ліквідації останньої масштабної пожежі на місці ми виявили два факели, це свідчить про те, що пожежа виникла внаслідок умисних підпалів», – сказав Чечоткін в ефірі «5 каналу».

За словами голови ДСНС, пожежа в Чорнобильській зоні відчуження не стала для рятувальників викликом, такі пожежі вони гасили багато разів.

Чечоткін також заявив, що 200 мільйонів гривень, які виділили на закупівлю пожежно-рятувальної техніки, – це дуже мало для масштабного оновлення автопарку ДСНС.

«Ми маємо закупити близько 40-42 машин. У нас понад чотирьох тисяч одиниць техніки, звісно, 42 одиниці – це дуже мало. Але все одно я вважаю – це крок уперед для того, щоб ми розпочали процес переоснащення пожежно-рятувальних підрозділів», – сказав він.

Остання серйозна пожежа на території зони відчуження виникла наприкінці червня. Рятувальники гасили вогонь і боролися з тлінням торфу понад два тижні.

XS
SM
MD
LG