Доступність посилання

ТОП новини

Сестра Савченко планує бути в російському Донецьку 5-7 серпня


Віра Савченко (©Shutterstock)
Віра Савченко (©Shutterstock)

Сестра української льотчиці, народного депутат Надії Савченко Віра не поїде на завтрашнє засідання суду в справі українки до російського Донецька (Ростовська область).

«Я обов’язково буду туди їхати, бо я свідок у справі, але завтра перше слухання і воно буде закритим, тому туди немає сенсу їхати нікому. Числа 5-7 я поїду», – сказала Віра Савченко Радіо Свобода.

Вона також повідомила, що не хотіла б, щоб на суд їхала їхня матір. «Мама хоче, але я переконувала її залишитися…Це нерви. Надя і так знає, що мама її підтримує. Крім того, їй тяжко буде туди потрапити», – сказала Віра Савченко.

Щодо того, чи має вона якісь сподівання на цей процес, Віра Савченко заявила, що «суд у Росії відсутній, закон там не працює». «На суд сподівань особливих нема, але надія завжди є», – додала вона.

У Росії попереднє слухання у кримінальній справі щодо українки призначили на 30 липня, і воно має відбутися за зачиненими дверима. У Росії Савченко звинувачують у вбивстві російських журналістів на Донбасі та незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

За даними захисту Савченко, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті.

Росія відмовляється визнати міжнародний імунітет Надії Савченко, яка є депутатом Верховної Ради, як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG