Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: найскладнішою ситуація є біля Донецька


У штабі АТО заявляють, що упродовж середи, 29 липня, ситуація на Донбасі залишається стабільною, проте обстріли з боку бойовиків тривають.

«Доба розпочалась з обстрілу мінометами 120 калібру наших опорних пунктів у районі селиш Степне, Новозванівка, Троїцьке. Також на Артемівському напрямку о 1.50 ворог бив зі 152 міліметрової артилерії по позиціях сил АТО неподалік Миколаївки. А з 2.05 по 2.50 противник застосував 120 міліметрові міномети неподалік Попасної», – повідомив у середу увечері речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

«Водночас починаючи з майже 5 ранку і 13.50 обстрілів наших військ вздовж усієї лінії розмежування не було. А вже о 16.20, всупереч домовленостям найманці гатили по українських позиціях з танку неподалік Гранітного», – додав Стельмах.

За його словами, найбільша активність сепаратистів фіксувалась неподалік Донецька.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти звинувачують в обстрілах сили АТО. Про поранених чи жертви вони не повідомляють.

«За минулу добу українська сторона 21 раз порушила режим припинення вогню», – заявив у середу Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

(Відео користувача YouTube Anna News)

За повідомленням сепаратистів угруповання «ЛНР», за останню добу українські військові 7 разів порушували режим припинення вогню.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG