Доступність посилання

ТОП новини

Україна заарештувала рахунки судді Вищого госпсуду


©Shutterstock
©Shutterstock

Державна служба фінансового моніторингу спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну заарештували понад 13 мільйонів швейцарських франків на рахунках судді Вищого господарського суду.

«Держфінмоніторингом України спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлено п’ять компаній, які зареєстровані в Панамі та Ліхтенштейні та мають рахунки в банківських установах Ліхтенштейну та Латвії. На рахунках зазначених компаній протягом тривалого часу акумулювались значні суми коштів з сумнівним походженням», – повідомили у середу, 29 липня, у прес-службі Державної служби фінансового моніторингу.

«Встановлено, що спільними бенефіціарними власниками та/або уповноваженими особами по рахунках, відкритих в банківській установі в Ліхтенштейні, є діючий суддя Вищого господарського суду України та його дружина. За часів президенства Віктора Януковича, цей суддя займав посаду одного із заступників Голови Вищого господарського суду України», – мовиться у повідомленні.

Ім’я судді наразі не називається.

Матеріали спільного розслідування Державної служби фінансового моніторингу України та фінансової розвідки Ліхтенштейну 29 липня передали до Генпрокуратури України.

XS
SM
MD
LG