Доступність посилання

ТОП новини

Міліція відкрила 57 кримінальних проваджень через передвиборчу кампанію в Чернігові


©Shutterstock
©Shutterstock

МВС України повідомило, що за період передвиборчої кампанії у Чернігові на 205-му окрузі відкрили 57 кримінальних проваджень. Про це йдеться на сайті МВС.

В правоохоронних органах зазначають, що 37 кримінальних проваджень стосуються безпосередньо порушень виборчого законодавства.

«18 відкрито за фактом підкупу виборців, п’ять – за зверненнями про перешкоджання здійсненню виборчого права і три провадження – про викрадення виборчих бюлетенів», – мовиться в повідомленні.

За даними МВС, у день самого голосування, 26 липня, було відкрито 8 кримінальних проваджень, що стосуються порушень під час волевиявлення, зокрема щодо умисного пошкодження майна (агітаційних наметів, стендів), крадіжки і хуліганства.

За результатами перевірок шість кримінальних проваджень закрили, зауважили в МВС.

Довибори до парламенту в 205-му одномандатному окрузі в Чернігові відбулися минулої неділі через те, що достроково припинив депутатські повноваження обраний у цьому окрузі Валерій Куліч, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів – 91, але основне протистояння розгорнулось між Сергієм Березенком та Геннадієм Корбаном. Мережа «Опора» виступила з критикою виборчої кампанії обох кандидатів, заявляючи, що Березенко неодноразово підписував із виборцями так звані «соціальні угоди», а Корбан роздавав чернігівцям продуктові набори.

XS
SM
MD
LG