Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ почала досудове розслідування за фактом відвідин депутатами Франції окупованого Криму


«Спікер кримського парламенту» Володимир Константинов (ліворуч) та глава французької делегації Тьєррі Маріані в Сімферополі, 23 липня 2015 року
«Спікер кримського парламенту» Володимир Константинов (ліворуч) та глава французької делегації Тьєррі Маріані в Сімферополі, 23 липня 2015 року

Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування за фактом незаконного в’їзду (а також виїзду – ред.) французьких депутатів на тимчасово окуповану територію Криму. Про це йдеться у документі-відповіді на офіційний запит до відомства народного депутата від фракції «Народний фронт» Георгія Логвинського, який він розмістив на сторінці у Фейсбуку.

«Генеральною прокуратурою України розпочато досудове розслідування злочину, передбаченого частиною першою статті 332-1 Кримінального кодексу України, за фактом порушення порядку незаконного в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї згаданими особами (депутатами Національної асамблеї та Сенату Французької республіки – ред.)», – йдеться в повідомленні.

Раніше депутат Логвинський вже звертався до ГПУ з приводу незаконного в’їзду французьких депутатів до Криму і отримав відповідь, що відомство розпочало перевірку.

23 липня 10 депутатів Національних зборів і членів Сенату Франції прибули до Криму з дводенним візитом. Вони проігнорували критику такого наміру від глави МЗС Франції Лорана Фабіуса, а також не зважили на невдоволення української сторони з цього приводу. МЗС попросило СБУ заборонити вʼїзд до України депутатам з Франції.

Напередодні також стало відомо про намір групи депутатів Національного парламенту Італії у жовтні приїхати до анексованого Криму, про це повідомив один з ініціаторів поїздки, представник опозиційної партії Рух «П’ять зірок» Манліо ді Стефано.

XS
SM
MD
LG