Доступність посилання

ТОП новини

Савченко привезли до суду в російському Донецьку


Громадянку України Надію Савченко, яку в Росії звинувачують у вбивстві російських журналістів, доправили до суду в Донецьку Ростовської області Росії.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Савченко етапували з новочеркаського СІЗО, розташованого за 150 кілометрів від Донецького суду.

Як повідомив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін, периметр суду в Донецьку оточений поліцією, людей до суду не підпускають. «Ну, безпека самого суду цілком забезпечена», – написав він у Twitter.

«Зустріли Надію. Її везли 12 годин до Воронежа. Потім чотири дні вона сиділа в СІЗО у Воронежі. Потім в Новочеркаськ. У неї все гаразд», – написав Фейгін.

За словами захисника, на сьогодні в донецькому суді запланована до розгляду лише справа Савченко.

Сьогоднішнє слухання має початися об 11:00 і буде відбуватися в закритому режимі.

У Росії Савченко звинувачують у вбивстві російських журналістів на Донбасі та незаконному перетині кордону. В Україні тим часом Генпрокуратура підозрює сімох росіян у скоєнні злочинів проти Надії Савченко.

За даними захисту українки, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті, це також підтвердили українські мобільні оператори. Вони кажуть, що телефони Савченко вже працювали на території бойовиків у момент вбивства російських журналістів на сході України.

Росія відмовляється визнавати як аргумент для звільнення і міжнародний імунітет Надії Савченко, яка є депутатом Верховної Ради, як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG