Доступність посилання

ТОП новини

Слухання справи Савченко почались, під судом – представники посольств


Надія Савченко (архівне фото)
Надія Савченко (архівне фото)

Слухання у справі української військової, народного депутата Надії Савченко почалися в російському Донецьку у закритому режимі.

«Попередні слухання почалися», – цитує кореспондент Радіо Свобода прес-секретаря Донецького суду Тетяну Дієву. Розгляд справи почався близько 11:00.

До будівлі суду приїхали представники посольств України, Нідерландів, Великобританії.

Тим часом, адвокат Савченко Марк Фейгін у Twitter написав, що у засіданні оголосили перерву. «Оголошено перерву на 15 хвилин для узгодження захистом із довірителем позиції щодо відведення складу суду», – заявив Фейгін.

У Росії Савченко звинувачують у вбивстві російських журналістів на Донбасі та незаконному перетині кордону. В Україні тим часом Генпрокуратура підозрює сімох росіян у скоєнні злочинів проти Надії Савченко.

За даними захисту українки, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті, це також підтвердили українські мобільні оператори. Вони кажуть, що телефони Савченко вже працювали на території бойовиків у момент вбивства російських журналістів на сході України.

Росія відмовляється визнавати як аргумент для звільнення і міжнародний імунітет Надії Савченко, яка є депутатом Верховної Ради, як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG