Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ просить про арешт першого заступника директора центру оцінювання якості освіти


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України просить суд про арешт і відсторонення від обійманої посади першого заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти.

Як повідомили в прес-службі ГПУ, слідство вважає, що він, «вступивши у злочинну змову з невстановленими особами Центру, вносив зміни у результати зовнішнього незалежного оцінювання».

«28.07.2015 вказаній службові особі Головним слідчим управлінням МВС України за погодженням з Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою – ред.), ч. 3 ст. 362 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї – ред.)», – йдеться в повідомленні.

Чиновнику може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади.

Як заявили в прокуратурі, судове засідання з цих питань перенесли на 30 липня у зв’язку з неявкою підозрюваного. О котрій годині і в якому суді має відбутися засідання, не повідомляють.

21 липня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що Генпрокуратура України, Служба безпеки і Міністерство внутрішніх справ проводять спецоперацію із затримання високопосадовців Міносвіти, яких підозрюють у зловживанні службовим становищем. За його словами, йдеться про керівництво Центру оцінювання якості освіти. 22 липня в ГПУ повідомили, що чотири керівники центру оцінювання якості освіти отримали повістки на допит.

У Міносвіти заявили, що слідчі дії не несуть загрози для вступної кампанії.

Кабінет міністрів України відсторонив Ігоря Лікарчука від виконання обов’язків директора УЦОЯО на час проведення розслідування.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG