Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заборонила в’їзд в Україну 10 депутатам Франції за поїздку до Криму


Служба безпеки України заборонила на три роки в’їзд на територію України десятьом депутатам Національних зборів і Сенату Франції, які відвідали анексований Крим без згоди української сторони.

«Українська сторона вважає, що їхня поїздка до Автономної республіки Крим у липні поточного року без згоди української сторони та всупереч Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї, затвердженого постановою Кабінету міністрів України № 367 від 4 червня 2015 року, є деструктивним кроком», – наголосили у відомстві.

Як заявили в СБУ, такі дії громадян Франції суперечать інтересам забезпечення національної безпеки і посягають на державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Зокрема, під заборону потрапили: Т’єрі Маріані, Ів Поззо ді Борго, Ніколя Дюік, Клод Гоазген, Жером Ламбер, Янік Моро, Патріс Вершер, Марі-Крістін Даллоз, Совер Гандольфі-Шайт, Жак Міяр.

Група французьких депутатів минулого тижня відвідала Крим. Вони заявили, що ця поїздка є їхньою особистою ініціативою, а не офіційною позицією уряду Франції.

МЗС Франції засудив цей візит, назвавши його порушенням міжнародного права. МЗС України також повідомив, що поїздка сенаторів в анексований Росією Крим не узгоджувалася з українською стороною і буде мати наслідки.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.

XS
SM
MD
LG