Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан: мирні переговори між афганським урядом і талібами перенесли


Міністерство закордонних справ Пакистану оголосило про перенесення переговорів між урядом Афганістану і представниками угруповання «Талібан», запланованих на 31 липня, через повідомлення про загибель лідера талібів Мулли Мохаммада Омара.

Тим часом, агенція Reuters і телеканал Al Jazeera із посиланням на командувачів афганського «Талібану» повідомили, що 30 липня таліби вирішили обрати своїм новим лідером Муллу Ахтара Мохаммада Мансура.

Мансур організував присутність делегації талібів на першому раунді переговорів із афганським урядом, що відбувся в Пакистані 7 липня.

В Національній раді безпеки Афганістану Радіо Свобода повідомили, що наразі підтвердити обрання Мулли Мансура на місце Мулли Омара вони не можуть.

29 липня влада Афганістану підтвердила інформацію про загибель лідера «Талібану» Мулли Мохаммада Омара у травні 2013 року.

Мулла Омар був лідером афганських талібів і фактичним главою держави під час їхнього правління в Афганістані. Після початку операції США та їхніх союзників у цій країні 2001 року він утік.

XS
SM
MD
LG