Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську влада закликала не боятися перейменування вулиць


Такі вулиці досі є у Дніпропетровську
Такі вулиці досі є у Дніпропетровську

У Дніпропетровську міська влада закликала жителів не боятися змін у паспортах через очікуване перейменування понад 300 вулиць.

Жителям Дніпропетровська не обов’язково змінювати реєстрацію одразу після перейменування вулиць, заявив на прес-конференції в. о. керуючого справами виконкому Дніпропетровської міської ради Вадим Шебанов.

За його словами, зміна реєстрації в паспорті кожному громадянинові коштуватиме 89 копійок, а термін внесення цих змін буде подовжений на 10 років. Щоб змінити в паспорті назву вулиці в місці реєстрації, треба буде звернутись до паспортного столу, процедура займе 5–10 хвилин, запевнив Шебанов.

Як сказав посадовець, труднощі можуть виникнути у юридичних осіб і то тільки при зміні власника підприємства.

За інформацією Шебанова, у Дніпропетровську мають бути перейменовані понад 300 вулиць і більшість районів міста.

Як повідомив представник міськради, щоб жителі звикали до нових назв, будуть передбачені на певний час таблички з новими і старими назвами.

Щотижня у Дніпропетровську відбуваються засідання спеціальної комісії міськради з питань зміни топоніміки. У серпні розпочнуться громадські слухання.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, у травні його підписав президент Петро Порошенко. Закони про декомунізацію мають бути втіленні в життя за півроку: перейменування вулиць та площ ухвалюється на місцевому рівні, що ж до зміни назв міст, то остаточне рішення за парламентом.

XS
SM
MD
LG